Pi. 26. apr 2024

SmeZdravi.sk

Magazín pre lepšie zdravie a kondíciu

Závitky s medvedím cesnakom. Recept na zdravú večeru

2 min čítania

V prípade, že si chcete dopriať zelenú večeru, ale na špenát sa práve necítite, skúste túto medvediu dobrotu. Recept je skvelý tip na ľahkú a zdravú zelenú večeru.

Na kuracie závitky budete potrebovať:

  • kuracie rezne,
  • listy medvedieho cesnaku,
  • 3 vajcia,
  • pažítku,
  • 2 cibule,
  • kurací vývar,
  • olej,
  • soľ a čierne korenie.

Postup prípravy

Začnite náplňou. Na panvici usmažte vajíčka, ako by ste robili klasickú praženicu. Osoľte ju, okoreňte a pridajte posekanú pažítku. Keď budete mať „plnku” pripravenú, prichystajte si kuracie rezne. Mäso najprv pod mikroténovým vreckom naklepte. Posypte ho soľou a čiernym korením a na každý rezeň rozložte plátky umytého medvedieho cesnaku.

Na zelenú vrstvu nasypte vaječnú náplň a plátky mäsa zabaľte do závitku. Aby vám mäso držalo pohromade, spojte každú roládku ihlicami na mäso alebo zaviažte šnúrkou. Potom vložte závitky na rozpálený olej na panvicu a prudko opečte zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo. Pridajte k nemu nakrájanú cibuľu na plátky, podlejte vývarom a nechajte dusiť. Potom, keď bude mäso mäkké, máte hotovo. Závitky vytiahnite z panvice a cibuľovú omáčku rozmixujte dohladka. Servírujte so zemiakmi a nezabudnite pred podávaním odstrániť šnúrku alebo ihly.

Foto: unsplash.com

www.KuponyZdarma.sk

Nakupujte lacnejšie!